lördag 28 april 2012

Lite loppis, mycket mat och en utlottning!

Idag har jag fortsatt mitt packande inför loppisen (se tidigare inlägg). Men hann även åka en tur till favvoloppisen. Gjorde några fina inköp och visar dem i nästa inlägg. Den fina stora inflätade glasflaskan hittade jag på en annan loppis igår. Riktigt stor, ca 50-60 cm hög.

Sedan har jag varit i vår lägenhet i stan och plockat lite, spolat i rören och vädrat etc. 

Är så glad för äldste sonens skull idag Han har äntligen fått jobb! Fortfarande bara sommarjobb, men tror att det finns goda chanser till fortsättning då det är ovanligt med unga killar i denna bransch, och de är eftersökta. 


Har haft båda mina utflugna barn med respektive här på middag ikväll. Blev grillat, kött och goda korvar, champinjoner på spett, baconomlindad röd paprika och ananas, och smålökar i foliepaket. Till detta potatisgratäng, sallad, fetaost, goda kalla såser och röror. Till efterrätt hade doterá mí bakat chokladcupcakes med moccafrosting. Förbjudna men goda! Mysigt att tända lite ljus på kvällen. Dessa i favoritljusstakarna i hallen (paret längs bak). Har troligen visat dem ett otal gånger. Men som sagt de är favvosar. I bakgrunden skymtar trappan til vardagsrummet med sitt kryssräcke. Vi har en lite annorlunda planlösning efter att vi byggt ut huset med garage. I spegeln skymtar även ett av sommarens projekt! Måla om alla dörrar och dörrfoder, från fulfuru till vitt. drar nog med en omtapetsering av hall och kök också. men då vill jag nog måla om köksluckorna också... Ja som vanligt då när man vill förändra litegrann. Drar med sig en himla massa annat också!



Jag är med i en utlottning hos Regina med bloggen Vitt hus med svarta knutar. Tyvärr hade jag missat den så idag är det sista dagen! Dragning imorgon söndag. Men någon mer nattsuddare där ute kanske hinner slänga sig med...

onsdag 25 april 2012

Tävling hos En vilsen loppa




Den här utlottningen skall ni inte missa! 
Så fina saker lottas ut när en av mina favoritbloggar firar 5-års jubileum!

Annars inte så mycket på gång härhemma...förutom att jag springer runt överallt och plockar ihop saker och småmöbler som ska med till loppisen i Hjo. Och ojar mig för att jag inte har nog med grejer att ställa fram på loppisbordet. Heltokigt jag vet, för om jag bara får med mig hälften mot vad jag hade med mig förra året, och om jag bara slipper ta med mig hälften av det tillbaka ...så kommer jag vara helnöjd! Så kul om prylarna kommer till nya hem och jag får ju en anledning att rensa ut. Den här gången ska jag dock inte glömma att ta med mig egna shoppingpengar som jag gjorde sist. Var så glad att jag kom iväg i tid på morgonen i den lånade skåpbilen med alla prylar, kamera och växelkassan att jag glömde min egna plånbok. 

Det var härligt körigt första timmen när det öppnade, men vore kul om ni berättar vilka ni är/blogg om vi inte har träffats innan! 

Vill också tipsa om att det kommer vara en bakluckeloppis samma dag på Breviks camping kl 10-15 (ligger på vägen mot Hjo om du kommer från Mölltorp/Karlsborgshållet). Brukar vara skyltat!

Hallå, ni har väl koll på datum och plats eller?
Alltså 5 maj kl 11-16 hos Marie i Hjo. Se mer på hennes blogg avseende vägbeskrivning etc. 

söndag 22 april 2012

Sista bilderna från Thailand och lite loppis

Lite gott o blandat i ett ganska långt inlägg, men många bilder och lite text idag. Helgen har gått förbi i ett ruskigt tempo denna gång tycker jag. Smygstartade med mysig arbetsdag i fredags. Eller hur Maria? Och  tack! Sedan kalas för liten tjej som blev 4 år. Rosa Billabong-klänning från Thailand gjorde succé. Och söndagen har gått till städ o tvätt, och målning, medans gubben skjutsade till storstan så att sönerna kunde köpa varsitt PCVita för födelsedagspengarna. Imorgon dags för skola och arbete igen.




Utsikten från vårt hotellrum, och vår balkong. Mäktigt att sitta här sent på kvällarna i 25 graders värme (tack o lov för takfläkten!) i ljudet av de speciella skalbaggarna som gärna håller konsert. (Låter ungefär som syrsor fast mycket högre.) Gärna med lite kallt o gott att dricka, och summera dagen.





Alla snorklar sedan tidigare, och nu har gubben o lilleman även prövat att dyka med syrgastuber. Vi åkte ut med ett svenskt företag; Kon Tiki. Är stationerade i Smögen sommartid. Säkra, lugna o duktiga instruktörer som gjorde utflykten till ett starkt minne och vi kommer absolut följa med igen på vår nästa resa hit. Vi dök o snorklade vid en ögrupp som heter Koh Ha. Helt underbar undervattensvärld att se här! Vi såg bl a Clownfiskar, Papegojfiskar, Barracudor, ormar och Muräna. Så overkligt att bli omsimmad av hela stim med vackra fiskar, som bara viker undan ett par cm för att inte stöta ihop med dig, om du själv håller dig stilla.  


 Utsikten från en restaurang vi besökte under en rundresa på ön. Balkongräcket var i samma höjd som trädtopparna. Det man ser bortom djungeln är den östra sidan av Koh Lanta, bort mot Lanta Old Town.  Den östra sidan täcks nästan helt av mangroveträsk. Här kan man ta kajakturer eller åka smala båtar i grupp, och träffa "vilda" apor. Tillräckligt orädda för att attackera båtarna och tigga mat, men de lever i vilt tillstånd.



Mer natur och djurliv!


Så vackra träsniderier! Ville ta med mig hem men gubben skakade på huvudet...




Saknade vänner! Både två- och fyrbenta! Familjen som vi blev bekanta med och som vi bla följde med och shoppande med. Drev restaurangen alldeles bredvid Kon Tikis dykshop. Gott, trevligt och billigt. Rekommenderas!


Loppisfyndat bord! Tror att det är ett bord för handarbete. Små klaffar att fälla upp vid behov. Låda och utdragbar korg att förvara saker i. Hylla under.


Hamnade under penseln idag! Knopparna rök. Får bli små porslinsknoppar istället tror jag. Har nog haft små hjul under fötterna tidigare...  Borde kanske köpa nya? Ska eventuellt bli soffbord i kombinerade gäst- och datarummet. Eller så får det följa med till loppisen hos Marie den 5 maj. 


Vita ranunkler som jag köpte förra helgen. De ser fortfarande likadana ut!
Hoppas att ni haft en trevlig helg! 

söndag 15 april 2012

Vad göra i Thailand?

Förutom sol och bad kan man ju....   promenera....   med hundar! 
På Koh Lanta finns Lanta Animal Welfares center för hemlösa katter och hundar. Här finns även möjlighet för hund- och kattägare på ön att få hjälp när deras djur blir sjuka. 


Här tillbringade vi en del tid. Centret tar emot volontärer från hela världen. Man kan även bara besöka centret och få en rundvandring bland deras gäster. Vi hjälpte till med att umgås med några av hundarna, leka och promenera i djungeln, eller gå ner till stranden för lite krabbjakt och badande. Med andra ord lite kvalitetstid för hundarna, och de uppskattade gos och medtaget hundgodis.


Får jag presentera Momma (t.v.) och Owen (t.h.)! För närvarande bor ca 40 katter och 40 hundar på centret. Två av hundarna väntar på att få åka till sina nya ägare i Norge och Sverige efter sin karantäntid.  


En dag på stranden blev vi ofrivilligt bröllopsvittnen! Så vackert med en gång av utspridda rosenblad i stranden som slutade i ett vackert hjärta. Borden står dukade för middagen på stranden, och på kvällen tände de facklor. Superromantiskt! Bruden var mycket vacker i vit lång klänning och uppsatt hår, brudgummen i silvrig mönstrad väst. Förstår att han slopade kavajen. Det var säkert 35-40 grader under vigseln!
 

Dessa vackra blommor såg jag på flera ställen på ön.  


Självklart shoppades det lite också! Dessa stora vackra plåtskålar ses ofta vid buddistiska altare med gula blommor i. Så glad att jag lyckades hitta en affär som sålde dessa. Letade efter dessa vid förra resan också men då gick jag bet. Tack vare att vi blev bekanta med en thailändsk familj, som drev en restaurang som vi åt på flera gånger, fick vi uppleva lite av Thailands affärer som många turister missar. Vi blev medbjudna av denna familj att följa med när de åkte och handlade. 

Hjälp vilka roliga affärer!! Förutom 2 av dessa stora skålar köpte jag även 4 små skålar och en på fot, även en slags staplad picnic-förvaring i samma utförande, ätpinnar av stål, asiatiska matskedar, roliga redskap för grönsakshackning och små plastskålar. Var ju så fånigt billigt också! Gubben hotade med att släpa ut mig i håret till slut om jag inte lämnade affären frivilligt!!!

Armbandet köpte jag på den mer vanliga turistmarknaden, och ringen i en smyckesaffär i Saladan. 

torsdag 12 april 2012

Hemma igen!


Har haft en underbar semester med sol och bad, helt enligt önskemålet. 


Thailand är ett speciellt land med många nyanser och djup. 
Man bestämmer själv vad man vill ha ut av sin semester gällande upplevelser och innehåll.


Stränderna är en anledning till att älska detta land.


Maten en annan anledning.


Sol, sand och hav.


Kommer visa lite mer semesterbilder i nästa inlägg. 
Vet inte om vi är den typiska solsemesterfamiljen,
 och en del aktiviteter kanske inte hör till de vanligaste för charterturister.
Får väl se vad ni tycker ingår i den perfekta semestern, eller inte, när jag berättar mer.